5 razloga zašto koristiti foresto za pse sveopsima.com
0 Shares

S dolaskom proljeća i lijepog vremena, dolazi i jedan veliki problem kako za vlasnike tako i za njihove četveronožne ljubimce. Pod problem mislim na kožne nametnike – buhe i krpelje.

Buhe na psu pronalaze zaštitu od hladnoće, te bogati izvor hrane. Iako su vrlo malene, buhe se mogu vidjeti i golim okom kako skaču po koži psa. Osim što izazivaju svrbež u pasa, one sudjeluju u razvojnom ciklusu pseće trakavice.
Najneugodniji od svih nametnika su krpelji.  Oni svome nosiocu mogu naškoditi ne samo sisanjem krvi već i prijenosom neke opasne bolesti.

Danas na tržištu ima mnogo antiparazitnih sredstava. Dolaze u različitim oblicima, od ampula, sprejeva, pudera do ogrlica.
U mom slučaju se Foresto ogrlica pokazala najpouzdanijom i najdjelotvornijom. To je antiparazitski ovratnik protiv buha i krpelja namijenjena mačkama i psima.

Foresto djeluje višestruko:

  • suzbija i sprječava infestacije mačaka i pasa buhama tijekom 8 mjeseci
  • pomaže u suzbijanju i liječenju alergijskog dermatitisa uzrokovanog ugrizima buha
  • suzbija i sprječava infestacije (repelentni učinak) krpeljima tijekom 8 mjeseci
  • suzbija infestacije pasa paušima (Trichodectes canis; ektoparazit pasa)
  • umanjuje rizik od lišmanioze (neizlječiva bolest koju prenose komarcima slični maleni kukci tzv. papatači)

Kao što ste vidjeli na prvoj točki ogrlica djeluje jako dugo, te se izdaje bez veterinarskog recepta.

Ako ste već primijetili buhe na svom psu, bilo bi poželjno da prije stavljanja ogrlice dobro usišete sve tepihe (buhe znaju živjeti mjesecima u tepisima), te dobro operete i počešljate psa. Ogrlica će nakon tog postupka imati veći učinak.

Kako se stavlja Foresto pogledajte u videu.

Foresto je vrsta ogrlice za pse koja sadrži aktivnu tvar flumetrin koja djeluje protiv buha i krpelja. Ova ogrlica se ističe po tome što pruža dugotrajnu zaštitu, čak do osam mjeseci, te je vodootporna.

Zaštitom psa od buha i krpelja smanjuje se rizik od prenošenja različitih bolesti koje se mogu prenijeti ugrizom insekta, kao što su borelioza, ehrlichioza i babesioza. Stoga je korištenje Forresto ogrlice preporučljivo kako bi se osigurala zaštita i očuvanje zdravlja pasa.

Bitno je redovito pregledavati psa i djelovati na vrijeme! 🙂

5 razloga zašto koristiti foresto za pse, sveopsima.com

0 Shares