Kavalirski španiel kralja Charlesa pasmine spavalice
0 Shares

Neke pasmine su veliki ljubitelji drijemanja i sna, te jedva čekaju priliku da se zavuku u svoj, ili još prije u vaš krevet. 🙂

Ako niste pretjerano aktivni tip i draže vam je maziti psa dok gledate tv, umjesto da vodite psa na duge šetnje i istrčavanja, navedene pasmine bi se lako mogle uklopiti u vaš tempo.

Važno je odabrati pasminu prema svojim preferencijama i aktivnostima. Nije lako niti vlasniku, a niti psu prilagođavati se potpuno drugačijem stilu života.

Svima nama koji smo skloni povremenom poslijepodnevnom drijemežu, psi spavalice bi bili idealno društvo. A uz to su nam privrženi, nježni i umiljati.

Ovo su neke od pasmina spavalica:

1. Njemačka doga (Great Dane)

pasmine spavalice, sveopsima.com

2. Kavalirski španiel kralja Charlesa (Cavalier King Charles Spaniel)

Kavalirski španiel kralja Charlesa pasmine spavalice

3. Francuski buldog (French Bulldog)

pasmine spavalice, sveopsima.com

4. Bernski planinski pas (Bernese Mountain Dogs)

pasmine spavalice, sveopsima.com

5. Labrador retriver (Labrador Retriever)

 

pasmine spavalice, sveopsima.com

Neki psi kao što su buldozi, pudlice, pekinezeri i lhasa apso, poznati su po svojoj sklonosti spavanju. Ove pasmine mogu spavati i do 14 sati dnevno. Uz to, pasmine poput greyhounda, whippeta i baset hounda također su poznate po svojoj ljubavi prema spavanju i mogu provesti i do 16 sati dnevno u snu.

Važno je napomenuti da, dok se neke pasmine više vole opustiti i spavati, svaki pas treba odgovarajuću količinu fizičke aktivnosti i mentalne stimulacije kako bi zadržao zdrav i uravnotežen život.

Također, neki psi mogu imati potrebu za više sna zbog svoje prirodne aktivnosti i fizičkih potreba. Na primjer, psi koji su vrlo aktivni i fizički zahtjevni, kao što su pastirski ili lovački psi, mogu se umoriti brže i trebati više sna da bi se oporavili. Također, psi koji su vrlo mladi ili stariji mogu imati veću potrebu za snom zbog njihovog fizičkog i mentalnog razvoja ili zdravstvenih problema. Utjecaj okoliša i načina života također može utjecati na potrebu za snom kod pasa.

0 Shares