Koliko često treba šetati psa?

1 Shares

Šetnja je vitalni dio brige o vašem psu. Redovita fizička aktivnost pomaže održavanju njihovog zdravlja i sreće. Međutim, nije svaki pas isti kada je riječ o potrebama za šetnjom. U ovom blog postu otkrijte koliko često trebate šetati svog psa i kako prilagoditi aktivnosti prema njihovim potrebama.

Energični psi koji trebaju više šetnje:

Neki psi su rođeni s viškom energije koji jednostavno treba ispuštati. To uključuje pasmine poput Border Colliea, Labrador Retrievera i Vizslaa. Ovi psi uživaju u duljim i intenzivnijim šetnjama. Preporučuje se najmanje 1-2 sata šetnje dnevno, uz mogućnost trčanja ili igranja u parku. Ovakve aktivnosti pomažu im da se osjećaju zadovoljnima i smanjuju vjerojatnost neželjenog ponašanja iz dosade.

Koliko je bitna fizička aktivnost za psa, te koje su dobrobiti trčanja sa psom pročitajte u ovom članku.

Koliko često treba šetati psa? sveopsima.com

Psi koji ne vole šetnju:

Iako je većina pasa oduševljena šetnjom, postoje i oni koji je ne vole toliko. Neki mali pasmini poput Pekinezera ili Chihuahuea mogu biti manje entuzijastični zbog svoje veličine ili kratkih nogu. Također, stariji psi ili oni koji imaju neke zdravstvene probleme mogu pokazivati manji interes za šetnju. Ako primijetite da vaš pas nije zainteresiran, prilagodite se njihovim potrebama. Možete umjesto dugih šetnji isprobati kraće, ali češće šetnje kako biste osigurali da dobiju dovoljno svježeg zraka i izvrše nuždu.

Prilagodite se potrebama svog psa:

Svaki pas je jedinstven, stoga je važno prilagoditi šetnje prema njihovim potrebama. Pazite na znakove koje vaš pas daje. Ako primijetite da je umoran ili ako pokazuje znakove nelagode tijekom šetnje, možda će biti potrebno smanjiti tempo ili skratiti vrijeme šetnje. S druge strane, ako primijetite da vaš pas još uvijek ima višak energije nakon šetnje, možda će im trebati dodatna aktivnost poput trčanja ili igre kako bi bili zadovoljni.

Koliko često treba šetati psa? sveopsima.comŠetnja je ključna za fizičko i mentalno zdravlje vašeg psa. Koliko često ćete šetati svog psa ovisi o njihovim potrebama, pasmini, dobi i zdravstvenom stanju.
Energičnim psima poput Border Colliea preporučuje se duže i intenzivnije šetnje, dok se psi koji ne vole šetnju trebaju prilagoditi kraćim, ali češćim šetnjama. Bitno je pratiti znakove i potrebe svog psa te prilagoditi aktivnosti prema tome. Vaš pas će vam biti zahvalan na svakoj šetnji i kvalitetno provedenom vremenu zajedno!

1 Shares