Pasmine za stan, sveopsima.com
0 Shares

Manje pasmine prikladne za stan

Nakon što ste se odlučili na udomljavanje ili kupnju psa, trebate razmisliti hoće li psu biti dovoljno prostora u Vašem stanu. Niti jedan pas ne bi smio biti osuđen na život na lancu, boksu ili isključivo u dvorištu. Ako psa i držite u dvorištu trebate mu osigurati dovoljno šetnje i druženja s ostalim psima.

Postoje pasmine koje su posebno “zahvalne” što se tiče linjanja jer ispuštaju vrlo malo dlaka, te ne izazivaju alergijske reakcije.

Manje pasmine pasa su idealne za stanove jer su obično manje aktivne i ne zahtijevaju puno prostora za vježbu. Primjeri manjih pasmina koje se dobro snalaze u stanovima uključuju Chihuahua, Pomeranian, Pekinezer, Francuski buldog, Shih Tzu, Pudla i Bostonski terijer.

Međutim, važno je imati na umu da čak i manji psi mogu biti aktivni i zahtijevati puno pažnje i vježbe kako bi bili sretni i zdravi.

Stoga, prije odabira manje pasmine, važno je istražiti njihove potrebe u pogledu vježbe i stimulacije uma.

Neke od pasmina pogodne za život u stanu su:

1.  Maltezer – živahni, zaigrani i inteligenti psi manjeg uzrasta. Vrlo su privrženi i odani vlasniku. Pokoja dlaka ispadne samo za vrijeme češljanja, što ih čini odličnim odabirom za ljude alergične na dlaku psa.

Pasmine za stan, sveopsima.com
2. Shi tzu – vrlo prilagodljiva pasmina koja dobro podnosi odrasle, djecu, ali i druge pse. Dlaka se ponaša kao ljudska kosa i otpada samo kod češljanja.

Pasmine za stan, sveopsima.com

3. Pudla – aktivni, društveni i znatiželjni psi. Postoje 4 vrste pasmine, a karakterizira je kratka kovrčava dlaka. Imaju hipoalergenu dlaku bez mirisa.

Pasmine za stan, sveopsima.com

4. Basenji – dominantan pas koji se preporučuje iskusnijem vlasniku. Pasmina srednje veličine koja se sama čisti, a krzno mu nema nikakav miris. Linja se malo ili nimalo.
Pasmine za stan, sveopsima.com

5. Šnaucer – hrabri psi koji se odlično slažu s djecom. Postoje 3 veličine ove pasmine: patuljasti, srednji i veliki. Također se ne linjaju, te nemaju tipičan miris psa.

Pasmine za stan, sveopsima.com

0 Shares