Savjeti za putovanje sa psom

6 Shares

Savjeti za putovanje sa psom

Kako nam se bliži vrijeme godišnjih odmora i planiranja odlaska na more, napisati ću vam nekoliko praktičkih savjeta.
Ovi savjeti će vam pomoći da vam se ljetovanje s ljubimcem ne pretvori u noćnu moru.

Ako ljetujete u hotelu ili apartmanu, raspitajte se koja su pravila ako sa sobom vodite psa. Isto vrijedi i ako nemate vlastiti automobil, što će za putovanje sa psom biti veliki problem pogotovo ako se radi o većoj pasmini.

Za vrijeme putovanja češće stanite kako bi pas mogao obaviti nuždu i popiti vode. Boca vode na putovanju je obavezna! Možete uzeti običnu bocu vode sa zdjelicom u koju ćete pretočiti vodu ili posebnu bocu s ugrađenom zdjelicom. Može se nabaviti u svim većim pet shopovima.

Savjeti za putovanje sa psom, sveopsima.com

Prije puta bi bilo poželjno cijepiti psa protiv bjesnoće i obaviti regularne preglede kako bi se uvjerili da pas može na put s vama.

Osim vode, ne zaboravite ponijeti zdjelicu za jelo, suhu hranu. Tkođer treba ponijeti poslastice, ležaj/krevet, brnjicu i uzicu, te poneku njegovu igračku (loptu, kost, itd).

Ponesite kutiju za prvu pomoć za psa i ogrlicu s privjeskom da je pas cijepljen, te veterinarsku knjižicu. Nemojte zaboraviti potrebne lijekove i vitamine koje pas trenutno uzima, četku za češljanje. Ako imate ženku, i gaće za kujicu ukoliko postoji mogućnost za tjeranjem. O tjeranju kujica sam pisala u postu: https://sveopsima.com/tjeranje-kujica/.

Bilo bi dobro ponijeti i debeli ručnik ili deku, za slučaj da pas odluči skočiti u more ili se zatrčati po blatnom polju.

Kada dođete na odredište, neovisno jeste li došli u vaš apartman ili ne, možda će pas biti malo nemiran i uzbuđen, pa i neposlušniji nego inače. Treba mu nekoliko dana prilagodbe na novu okolinu, pa imajte razumijevanja za njega. Nagradite ga pokojim keksićem i pustite da se istrči po plaži dok nema puno ljudi.
Pas će vam sigurno biti zahvalan. 🙂

savjeti za putovanje sa psom, sveopsima.com

U ovom videu vam je detaljno objašnjeno kako putovati sa psom: https://www.youtube.com/watch?v=R0DtBVpufU0

6 Shares