Politika Privatnosti

O stranici sveopsima.com

Web adresa ove web stranice je: https://sveopsima.com te predstavlja blog servis na kojem je glavna autorica tekstualnog sadržaja i vlasnica bloga Marina Mandić.

Komentari

Kada posjetitelji ostave komentare na web stranici, prikupljaju se podaci koji su prikazani u obrascu za komentare, kao i IP adresu posjetitelja i korisnički agent preglednika kako bi pomogli u otkrivanju neželjene pošte.

Komentari se odobravaju za objavu tek nakon revizije.

Anonimizirani niz stvoren od vaše e-pošte (također nazvan hash) može se pružiti usluzi Gravatar da biste vidjeli koristite li je. Politika privatnosti usluge Gravatar dostupna je ovdje: 

https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša će se slika profila vidjeti javno u kontekstu vašeg komentara.

Medijski zapisi i datoteke

Ako prenosite medijske zapise na ovu web stranicu, trebali biste izbjegavati prenošenje slika tj. slikovnih datoteka s uključenim podacima o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web mjesta mogu preuzeti i izvući bilo koje podatke o lokaciji iz slika na web mjestu. Vi kao krajnji korisnik niste u mogućnosti prenijeti sadržaj osim tekstulanog u komentarima.

Medijski zapisi prikazani na ovoj stranici koje dodaje urednik ili urednici sjedišta su preuzeti sa javno dostupnih adresa na internetu sa servisa koji dozvoljavaju korištenje istih od treće strane.

Ukoliko neka od strana poželi da se neki od prikazanih resursa ukloni molimo da se jave na kontakt formi za povratne informacije oko daljnjeg postupanja.

Kolačići

Ako ostavite komentar na našem web mjestu, možete odabrati da se vaše ime, adresa e-pošte i web stranica spremaju u kolačiće. To je za vašu udobnost kako ne biste morali ponovno popunjavati svoje podatke kada ostavite drugi komentar. Ovi kolačići trajat će godinu dana.

Ako posjetite našu stranicu za prijavu, postavit ćemo privremeni kolačić kako bismo utvrdili prihvaća li vaš preglednik kolačiće. Taj kolačić ne sadrži osobne podatke i odbacuje se kada zatvorite preglednik.

Kolačići za prijavu ne potoje jer prijava i registracija korisnika nije dozvoljena na ovom blogu i web mjestu.

Ugrađeni sadržaj s drugih web stranica

Članci na ovoj web stranici mogu uključivati ugrađeni sadržaj (npr. videozapisi, slike, članci, skripte i dr. datoteke). Ugrađeni sadržaj s drugih web stranica ponaša se na isti način kao da posjetitelj posjeti drugu web stranicu.

Ove web stranice mogu prikupljati podatke o vama, koristiti kolačiće, ugrađivati ​​dodatno praćenje treće strane i pratiti vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ukoliko ste prihvatili postavke o korištenju kolačića pri prvoj posjeti ovog bloga.

Kako se dijele podaci na ovoj stranici

Podaci o IP adresama su zapisani na poslužiteljskoj strani ovog bloga u svrhu zaštite od malicioznih napada. Ukoliko su prihvaćeni dodatni neobavezni kolačići onda skupljamo podatke o ponašanju Vas kao krajnjeg korisnika i isti se šalju trećim stranama tj. servisima za analizu ponašanja korisnika; Google Analytics i Microsoft Clarity koji se koriste u marketinške svrhe te za poboljšanje budućih iskustva ovog bloga.

Koliko dugo zadržavamo vaše podatke

Ako ostavite komentar, komentar i njegovi metapodaci ostaju zauvijek. To je zato što možemo automatski prepoznati i odobriti bilo kakve pratnje komentare umjesto da ih držimo u redu za moderiranje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web stranici (ako ih bude), također pohranjujemo osobne podatke koje su unijeli u svoj korisnički profil. Svi korisnici mogu vidjeti, urediti ili izbrisati svoje osobne podatke u bilo kojem trenutku (osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web stranice također mogu vidjeti i urediti te podatke.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ako imate račun na ovoj web stranici ili ste ostavili komentare, možete zatražiti da vam pošaljemo izvezenu datoteku osobnih podataka koje o vama držimo, uključujući sve podatke koje ste nam pružili. Također možete zatražiti da izbrišemo sve osobne podatke koje o vama držimo. To ne uključuje podatke koje smo obvezni čuvati zbog administrativnih, pravnih ili sigurnosnih razloga.