Pseće zapovijedi, sveopsima.com
0 Shares

Pseće zapovijedi

Kako sam dosad pisala o školovanju i poslušnosti pasa, red je da malo napišem što naši ljubimci “traže” od nas. O školovanju pasa sam pisala ovdje.
Zapravo bi se i mi mogli ugledati na tu jednostavnost, ljubav i odanost koju nam pružaju psi.

Negdje sam pročitala da se čovjek u životu treba ponašati poput psa u svim životnim situacijama:

“Prihvati svaku stresnu situaciju kao pas. Ako to ne možeš pojesti ili se poigrati s tim, popišaj se na to i jednostavno kreni dalje.” Što nam govori da u životu prigrlimo lijepe situacije i uživamo u njima, a ružne pokušamo ignorirati i ne osvrtati se previše oko njih.

10 psećih zapovijedi govore sljedeće:

  1. Moj život traje između 10 i 15 godina. Svako odvajanje od tebe će mi biti bolno. Upamti to prije nego što me nabaviš.
  2. Daj mi vremena da shvatim što tražiš od mene.
  3. Imaj povjerenja u mene. To mi je bitno.
  4. Nemoj se dugo ljutiti na mene i nemoj me kažnjavati zatvaranjem. Ti imaš svoj posao, zabavu i prijatelje. Ja imam samo tebe.
  5. Ponekad pričaj sa mnom. Iako ne razumijem tvoje riječi, razumijem tvoj ton glasa dok mi se obraćaš.
  6. Imaj na umu da nikada neću zaboraviti kako se odnosiš prema meni.
  7. Prije nego što me udariš, zapamti: Imam zube kojima bih ti lako mogao smrskati kosti ruke, ali biram da to ne učinim.
  8. Prije nego što me izgrdiš da ne surađujem, ili sam lijen i tvrdoglav, zapitaj se muči li me nešto. Možda ne dobivam pravu hranu, ili sam predugo bio na suncu, ili starim pa mi je oslabilo srce.
  9. Brini se o meni kada ostarim. I ti ćeš jednoga dana biti star.
  10. Pođi sa mnom na teška putovanja. Nikada nemoj reći “ne mogu to gledati” ili “učinite to u mojoj odsutnosti”. Sve lakše podnosim kada si uz mene.


ZAPAMTI DA TE VOLIM. 
🙂

Pseće zapovijedi, sveopsima.com
Eto, nakon što sam ovo napisala morala sam otići do svoje kujice Lily i zagrliti je. Zagrlite i vi svog psa. Bez razloga. Samo zato što postoji u vašim životima i čini vas sretnima.

 

0 Shares