Samojed - obilježja i karakteristike pasmine
0 Shares

O samojedima

Samojedi su predivna pasmina pasa koja osvaja srca ljubitelja životinja širom svijeta. Njihova mekana bijela dlaka i ljubazan karakter čine ih neodoljivima. U ovom blog postu istražujemo čarobni svijet samojeda, te saznajemo glavna obilježja i karakteristike pasmine.

Samojed - obilježja i karakteristike pasmine

Samojedi su porijeklom iz Sjeverne Rusije, gdje su korišteni kao radni psi za vuču tereta i čuvanje stoke. Njihov izgled podsjeća na snježne vukove, što im dodatno pridaje šarm. Njihova dugačka dvostruka dlaka pomaže im da se održe toplima u hladnim uvjetima. Dlaka također zahtijeva redovitu njegu kako bi se izbjeglo zapetljavanje.

Samojed - obilježja i karakteristike pasmine

Samojedi su poznati po svojoj iznimnoj inteligenciji i ljubaznosti prema ljudima. Oni su izrazito društveni psi koji vole biti okruženi obitelji i prijateljima. Njihova vesela narav čini ih idealnim igračima za djecu i savršenim kućnim ljubimcima za sve uzraste.

Osim toga, samojedi su poznati po svojim izražajnim tamnim očima i “osmijehu” koji im pruža poseban šarm.

Uzgoj i Njega

Za uzgoj Samojeda potrebno je osigurati puno prostora za trčanje i vježbanje, posebno zbog njihove povijesti kao radnih pasa. Redovita fizička aktivnost pomoći će im održati zdravu težinu i spriječiti dosadu koja može rezultirati destruktivnim ponašanjem.

Njihova duga dlaka zahtijeva redovito četkanje kako bi se spriječilo zapetljavanje i održavalo zdravlje kože. Također, važno je redovito provjeravati njihove oči, uši i nokte kako biste održali dobru higijenu.

Samojed - obilježja i karakteristike pasmine

Samojedi su nevjerojatni psi koji će vas osvojiti svojom ljubaznošću, inteligencijom i iznimnom privrženošću. Bilo da živite u gradskom stanu ili ruralnoj kući, samojed će vas obasipati neizmjernom ljubavlju i radosti.
Samojedi spadaju pod velike pasmine pasa o kojima sam pisala ovdje.

Ako tražite vjeranog prijatelja koji će vas pratiti na svim avanturama života, samojed je pravi izbor. Ova prekrasna pasmina pružit će vam bezbroj sretnih trenutaka i neprocjenjive uspomene koje će trajati cijeli život.

I za kraj, pogledajte jedan video o slatkim, nestašnim samojedima.

0 Shares