Štenci, sveopsima.com
0 Shares

U svom prvom postu ću napisati nekoliko korisnih informacija o štencima. Ako planirate kupiti ili udomiti psića, ovaj post bi vam mogao biti od koristi. 🙂

Prije nego što dovedete štene, svoj dom trebate učiniti sigurnim. Sve što na bilo koji način može biti potencijalno opasno za štene potrebno je privremeno ukloniti ili učiniti nedostupnim. Štene će, kao i malo dijete, imati potrebu istraživati svoj novi dom, pa mu to treba i omogućiti. Tijekom prvih nekoliko tjedana u novom domu štene ne bi smjelo ostajati samo. Uz njega bi uvijek netko trebao biti doma kako bi ga počeli učiti osnovnim stvarima, npr. obavljanje nužde na pelenu.

Potrebe za hranom su najveće dok je pas mali. Bitno je kupovati hranu koja je namijenjena štencima. Opće je poznato, ali vrijedi ponoviti, da se psa ne smije dirati dok jede. Dok je pas mali obroci se mogu rasporediti u 3 ili 4 manje porcije. Kasnije mu možete davati hranu ujutro i navečer ili jednu veću porciju tijekom dana.sveopsima.com, štenciDeset dana nakon konačnog cijepljenja psa možete početi voditi u šetnje. Privikavanje na ogrlicu kod nekih pasmina je malo teže, a kod nekih jednostavnije. Ista stvar je i s dresurom psa. Koliko će dresura biti učinkovita ovisi prvenstveno o vama i vašem radu sa psom, ali i naravi psa. Kod dresure je jedna od najbitnijih stavki nagrađivanje psa. Kad god učini nešto dobro, treba ga pohvaliti i dati mu keksić koji voli.

Prvi dani s vašim psićem su izazovni i zahtjevniji. No, razigranost, nestašnost i veselje koje dobivate zauzvrat neprocjenjiv je osjećaj.

0 Shares