udomite psića, sveopsima.com
0 Shares

U domovima za napuštene životinje je stotine ostavljenih, uplašenih, ranjenih, zlostavljanih i odbačenih životinja.

Mnogo je situacija gdje ljudi kupe ili udome psa, shvate da to nije za njih, pa ga se žele riješiti. Također, poznat scenarij je odlazak na more. Nerijetko u takvim situacijama psi nemarnih vlasnika završavaju na ulicama, sami, ostavljeni, tužni i gladni. Tijekom ljeta na ulicama završi više od 100 pasa. 

Kazne zbog napuštanja pasa

Iako se kazne za napuštanje pasa kreću i do 15.000 kuna, sve se više penje broj napuštenih pasa i nemarnih, neodgovornih vlasnika. Postoje skloništa koja im mogu pružiti donekle pristojan život i hranu, no svaki pas koji završi tamo ima svoju tužnu priču koja će ga zauvijek pratiti kroz njegov kratki, pseći život.

udomite psića, sveopsima.comKako mi možemo pomoći?

Vi možete pomoći napuštenom psu i pružiti mu najbolje godine njegovog života, a u isto vrijeme, unijeti prekrasnu dopunu u svoju obitelj i život.

Svaki taj pas čeka novu priliku, novu obitelj koja će ga prihvatiti i pokloniti mu ljubav.

Ima puno prednosti udomljavanja starijeg psa. Jedna od njih je što je taj pas već naučen na obrasce ponašanja u zajednici, zna obavljati nuždu vani, stati ispred vrata kada želi ići van, itd. Stariji psi su mirniji od malih, energičnih štenaca, pa mogu lakše učiti i savladavati nove zadatke koje očekujete od njih. Ne zahtijevaju konstantni nadzor i brigu kao što to zahtijevaju štenci, te se brzo uklope i prilagode vašem životnom tempu.

No, jedna od najbitnijih stvari koju dobijete zauzvrat od udomljenog psića je neizmjerna, beskrajna ljubav i zahvalnost.

Ovaj video najbolje pokazuje kako se pas osjeća kada mu okrenete leđa. Kada sam pogledala video odmah su mi suze krenule na oči. Istovremeno se u meni stvorio osjećaj tuge, ali i ljutnje zbog loših gospodara.

udomite psića, sveopsima.com

Ne možemo promijeniti druge ljude i spasiti tisuće pasa koji su prolazili grozne stvari u životu, ali postupkom udomljavanja možemo učiniti puno. Oplemenjujemo sebe, postajemo bolji čovjek, a zauzvrat dobijemo ono najdragocjenije – bezuvjetnu ljubav.

Svaki trenutak pažnje i ljubavi koju ćete pokloniti udomljenom psu, on će vam je trostruko vratiti.

0 Shares